06 17 74 35 06 gqdailyfood@gmail.com
Selecteer een pagina

ABOUT GQ

Wie is Guillermo? Vanuit welke drive heb je GQ Daily Food opgezet?

Guillermo is een vriendelijke, sociale en gezellige man. Ik ben altijd mezelf in de keuken, tijdens een event of backstage altijd met een lach en probeer iedereen op zijn gemak te stellen.

Ik ben geboren in Schiedam maar al vrij vroeg in mijn jeugd Rotterdam ontdekte, maar mijn roots liggen in Suriname. Die achtergrond vormt een belangrijk deel van wie ik ben: de warmte, de gastvrijheid en vooral de smaken van mijn cultuur. 

Eten was bij ons thuis altijd een verbindende factor, of het nou om het familiefeestje ging of gewoon een doordeweekse dag toen mijn moeder in de keuken voor ons stond te koken, er was altijd iets lekkers op tafel.

Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat koken mijn passie was, ik vond het altijd leuk om in de keuken mijn moeder te helpen. Ook al was het om even in te pan te roeren of een kruiden toe te voegen werd ik er al blij van.

Ik zeg altijd: koken komt vanuit je hart, wanneer je iets met liefde bereid, proef je ook terug in het gerecht.

Wat houdt je bedrijf precies in?

GQ Daily Food is een veelzijdig bedrijf gevestigd in Rotterdam in het Keilepand bij Food Union. Met GQ Daily Food doen we meer dan alleen catering, we creëren beleving.

Of het nou gaat om een private dinner, een bruiloft, bedrijfsevenement of gewoon een heerlijke crew maaltijd: wij zorgen ervoor dat het klopt, tot in de details.

Onze Surinaamse roots vormen de basis van onze keuken, maar we combineren die tradities moeiteloos met moderne invloeden en internationale smaken. Mijn doel is simpel: mensen raken met eten dat echt is. Authentiek, smaakvol, vol liefde bereid en met een eigen twist.

Wat wij zoal verzorgen?
  • Heerlijk eten van soulfood tot BBQ, helemaal afgestemd op de wensen van onze klanten. oa Unilever, Kunsthal, Albeda College, Gemeente Rotterdam

 

  • Private dining: volledige ervaringen bij mensen thuis, een volledig verzorgd diner met meerdere gangen en chef(s) aan huis. oa zangeres Naomi Sharon

 

  • Festival catering/backstage catering, artiesten & crew support wij waren o.a. actief bij Vunzige Deuntjes Festival, Give Soul Festival, Rotterdamse Rave Festival, Backyard Festival, Weelde Festival, Codarts, Poeetclub  en verzorgen tijdens op- en afbouw het eten voor de volledige crew met liefde en aandacht gekookt, zodat iedereen op topniveau kan presteren.

 

  • Artiestencatering bij shows en schrijverskamp zoals bij Broederliefde backstage shows en tijdens schrijverskampen, Topnotch Idaly waar we zorgen dat creativiteit en energie op peil blijven met goed eten.

Onze kracht ligt in flexibiliteit, gevoel voor sfeer en het leveren van kwaliteit ongeacht de setting. Of het nu gaat om een intiem diner of een backstage vol hongerige artiesten en technici: wij zorgen dat iedereen een lekker gezonde maaltijd krijgt voorgeschoteld.

Waar zijn jullie mee bezig?

Naast GQ Daily Food organiseer ik samen met een andere chef een uniek belevingsevenement genaamd “Foreplay”, in samenwerking met een stijlvolle cocktailbar. Foreplay is geen standaard diner, het is een avondvullende ervaring die al je zintuigen prikkelt.

Vanaf het moment dat je binnenkomt, word je meegenomen op een smaakvol avontuur:
– Je start met een zorgvuldig samengestelde welkomstcocktail, gevolgd door live muziek die de sfeer zet en een 4-gangenmenu waarin wij onze creativiteit, vakmanschap en passie volledig laten spreken.

Elke editie van Foreplay is tot nu toe compleet uitverkocht, en dat is niet voor niets. We brengen mensen samen in een intieme setting waar eten, muziek en ambiance perfect samensmelten. Dit is waar fine dining en soulful vibes elkaar ontmoeten.

Naast het runnen van GQ Daily Food, doe ik ook iets wat me ontzettend veel voldoening geeft: ik geef wekelijks kookles aan jongeren. Al een aantal weken neem ik op woensdag een groep jongeren onder mijn hoede en leer ik ze de kneepjes van het vak. We koken samen elke week iets anders: van roti met kip tot homemade burgers, pasta en nog veel meer. Het doel? Veelzijdigheid, plezier en vaardigheden meegeven die ze hun leven lang kunnen gebruiken.

Dit doe ik in samenwerking met Stichting Duce een stichting die is opgericht door de moeder en zoon van profvoetballer Denzel Dumfries. Daarnaast werk ik ook samen met Skilled 4 Life, een organisatie die zich inzet voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling van jongeren. Samen zorgen we ervoor dat deze jongeren niet alleen leren koken, maar ook groeien in zelfvertrouwen, discipline en samenwerken.

Voor mij is dit geen bijzaak, maar een belangrijk onderdeel van wie ik ben als ik iets kan betekenen voor de jongeren.

Wat voor mooie dingen maak je vanuit onze keuken?

In onze keuken draait alles om smaak, beleving en authenticiteit. Vanuit mijn Surinaamse roots is koken met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid met echte, huisgemaakte Surinaamse gerechten zoals Javaanse bami, saté, saoto soep, pom en nog veel meer gerechten die niet alleen smaken naar thuis, maar ook verhalen vertellen.

Die basis neem ik nog steeds mee in alles wat we doen bij GQ Daily Food, maar ik heb me de afgelopen jaren ook verbreed. Door mijn ervaring in de horeca, waaronder vier jaar bij het visrestaurant a la plancha heb gewerkt, heb ik mijn techniek en creativiteit verder ontwikkeld. Vis is daardoor ook zeker een van mijn specialiteiten.

Wat je bij ons kunt verwachten?
– Een mix van Surinaamse soul food/caribische, moderne wereldkeuken. Alles met aandacht, vers bereid, en afgestemd op de gelegenheid. Wij koken met hart en ziel. En dat proef je in elk gerecht.

Wat is een random weetje over jou?

Ik ben altijd in voor een goede grap maar dit komt niet zomaar ergens vandaan, ik ben namelijk op 1 april geboren.